Diverse

20 martie, Ziua Internațională a Fericirii! România a urcat în ultimii ani în topul celor mai fericite țări

• Bookmarks: 6


Ziua internaţională a fericirii (#InternationalDayofHappiness) a fost instituită printr-o rezoluţie a ONU din 2012 şi este marcată în fiecare an pe 20 martie. Potrivit Raportului Mondial al Fericirii, țara noastră a urcat 58 de locuri în ultimii 7 ani, în topul celor mai fericite state, depășind Spania.

Tema Zilei internaţionale a fericirii 2022 este ”Să reconstruim mai fericiţi”.

De Ziua internaţională a fericirii este publicat în fiecare an World Happiness Report, care clasează ţările în funcţie de nivelul fericirii.

Topul a fost făcut public săptămâna aceasta, iar Finlanda a fost desemnată, din nou, țara cea mai fericită din lume.  Este pentru al cincilea an, când statul din nordul Europei primește acest titlu, cu un scor de aproape 8 puncte din 10.

Finlanda este urmată în top de Danemarca, Islanda și Elveția, iar în top 10 se mai află și Israel sau Norvegia. La polul opus, la cele mai triste țări, pe locul 1 este Afganistanul, o țară ocupată de talibani. Pe locul doi este Libanul, zguduit de tulburări și de o criză economică gravă. La fel de triști, potrivit topului, sunt și locuitorii din Zambia, Tanzania și Rwanda.

În ceea ce privește țara nostră, românii sunt ceva mai fericiți comparativ cu anii trecuți. În 2022, potrivit clasamentului, România este pe locul 28, în timp ce în urmă cu 7 ani ocupa locul 86. Anul acesta, țara noastră a reușit să depășească scorul fericirii pe care îl au Spania, Ungaria sau Japonia.

sursa foto: Profimedia Images

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
41 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.