Eveniment

28 cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi Irak depistați de poliţiştii de frontieră

• Bookmarks: 14


Douăzeci şi opt de cetățeni din Afganistan, Pakistan şi Irak au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră de la P.T.F Nădlac II, pe sensul de ieşire din România, încercând să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria.

Ieri, poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a şase ansambluri rutiere, conduse de patru cetăţeni turci, un cetăţean bulgar şi un român.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferii transportau grupaje, cutii de plastic şi textile pentru diferite societăţi din Germania, Italia, Ungaria şi Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, douăzeci şi şapte de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt douăzeci şi şase de cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 30 ani şi un cetăţean din Pakistan în vârstă de 22 de ani.

În data de 05.02.2021, în jurul orei 00:15, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi punct  au observat în terminalul de ieşiri automarfare, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră o persoană care se deplasa pe jos. Deoarece aceasta nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost condusă la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că este un cetăţean din Irak, în vârstă de 30 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

binary comment
14 recommended
comments icon0 comments
0 notes
114 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *