Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii din Timișoara are câteva aparate medicale moderne. Acestea au fost donate de către Clubul Rotary Cetate Timișoara, în urma unui parteneriat avut cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.
„Este vorba despre un proiect generos, valoarea sa fiind de zeci de mii de euro, colaborarea din acest an vizând trei obiective: dotarea cu echipamente medicale (trei monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale) pentru Centrul de Recuperare şi Rebilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara; dotarea cu echipamente de stimulare senzorială pentru copiii cu dizabilităţi psihice (de tipul autismului sau a ADHD – ului); dotarea unei case de tip familial, imobilul fiind pus la dispoziţie de Primăria comunei Birda, clubul de servicii urmȃnd să o recondiţioneze şi să se ocupe de dotarea sa şi de oferirea tuturor articolelor ce vor fi necesare copiilor”, a transmis DGASPC Timiș.
Unul dintre echipamentele medicale donate este unic în zona de vest a țării.
„Rotary Cetate Timișoara va susține în acest an proiecte în parteneriat cu DGASPC Timiş. Intervenim în comunitate acolo unde identificăm o nevoie, așa cum a fost cazul Casei Ioana de la Mȃnăstire, comuna Birda, unde vom face dotări de mobilier și cele necesare pentru funcționare, sau centrelor care oferă recuperare și reabilitare pentru copiii cu dizabilități, unde vom oferi echipamente medicale speciale. Ne bucură foarte tare că putem achiziționa echipamentul de Brain Mapping și neurostimulare, primul din această parte de țară care va funcționa într-un centru de stat. Susținem cu bucurie proiecte în zona socială și ne îndeplinim menirea de club de servicii în comunitate”, a afirmat Petru Deutsch, preşedintele Clubului Rotary Cetate din Timişoara.
Monica Trușcă, directorul executiv al DGASPC Timiș, a precizat că în acest an şi în cursul anului viitor vor fi deschise noi case de tip familial. Asta având în vedere faptul că nevoile judeţului Timiş sunt mari, mai ales în condiţiile în care mulţi dintre copiii pentru care se instituie măsura plasamentului în regim de urgenţă provin din familii numeroase, cu cinci – șapte fraţi.