În urma consultărilor pe care reprezentanții Grupului de Acțiune Locală „Timișul de Centru” le-au avut cu comunitatea a 15 UAT-uri din Timiș, au creat o linie de finanțare pentru mai multe programe sociale de tipul „Școală după școală”.
Sunt în continuare foarte mulți copii în județ care au cel puțin unul dintre părinți plecați la muncă în străinătate și au nevoie de sprijin ori copii care fac parte din familii monoparentale și adulții nu fac față provocărilor.
Managerul GAL „Timișul de Centru”, Alexandru Iovescu a explicat la podcastul „EdițiadeSeară” cum vor funcționa aceste proiecte sociale.
„850 de mii de euro sunt destinați acțiunilor sociale prin Fondul Social European, cu care vom încerca anul acesta să facem niște proiecte destinate copiilor aflați în situații de vulnerabilitate, din zona rurală. Au părinții în străinătate, fac parte din familii monoparentale, o paletă destul de largă în care să le oferim sprijin material, rechizite, îmbrăcăminte, ce au nevoie la școală. Cu sprijin psihosocial, cu activități sociale făcute de psiholog, asistent social, o să facem aceste acțiuni cu niște specialiști și în parteneriat cu școlile. Înființarea unor centre after school sau școală după școală. Avem comunități unde putem face niște centre din acestea de școală după școală.
A treia componentă pe care o avem în vedere este cea de a oferi copiilor care sunt în situații vulnerabile acces la tabere școlare și excursii. Sunt foarte mulți copii în mediul rural care nu participă la tabere pentru că familia nu are posibilități financiare sau nu consideră ca fiind o prioritate pentru copiii lor.”, a declarat managerul GAL „Timișul de Centru”, Alexandru Iovescu.