Contractul, în valoare de 135.000 lei fără TVA, vizează îmbunătățirea performanței energetice a clădirii
printr-o serie de intervenții specifice. Suma este alocată din bugetul local al Municipiului Timișoara.
„Continuăm să investim în școli și în educația elevilor timișoreni. Dintre cei care săptămâna aceasta dau BAC-ul, mulți nu au avut parte de condiții de studiu la standard european. De aceea, este esențial să reparăm școli, să reabilităm grădinițe și să oferim viitoarelor generații spații de calitate cu confort termic pe parcursul întregului an, fie că acestea se află în centru sau în cartierele Timișoarei. Accesăm finanțări europene, dar suntem pregătiți să investim și din bugetul local așa cum vom face la Școala Gimnazială 16”,
a transmis primarul Dominic Fritz.
Va fi reabilitată termic anvelopa clădirii C1, ceea ce va reduce considerabil consumul de energie și va asigura un mediu de învățare mai confortabil pentru elevi. Sistemul tehnic al clădirii va fi îmbunătățit prin implementarea unor instalații care să contribuie la eficiența energetică, inclusiv achiziția de echipamente de încălzire și răcire, reabilitarea sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, achiziția și instalarea de sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED și senzori de mișcare.
Contractul prevede, de asemenea, utilizarea de panouri solare fotovoltaice și alte surse regenerabile pentru a produce energie necesară școlii, asigurând astfel sustenabilitatea pe termen lung și reducerea amprentei de carbon.
Termenele de realizare pentru cele 4 etape ale proiectului sunt:
- Etapa 1 – expertize tehnice și audit energetic – 2 luni
- Etapa 2 – elaborare DALI – 4 luni
- Etapa 3 – elaborare PT+anexe – 3 luni
- Etapa 4 – asistență tehnică pe perioada execuției – 18 luni
sursa foto: PMT