Una din stațiile de epurare realizate de Aquatim cu ajutorul fondurilor europene se află la Lovrin. Stația a fost prevăzută, printre altele, cu o seră pentru uscarea nămolului de la 25-28 % substanță uscată la minim 55 % substanță uscată, în vederea reducerii costurilor de transport.
Sera pentru uscarea solară este dimensionată pentru a reduce umiditatea nămolului produs în mai multe stații de epurare din județ: Lovrin, Cenad, Sânnicolau Mare, Cenei și Jimbolia.
„În procesul de epurare, precum și în cel de uscare solară a nămolului, se dezvoltă substanțe care generează mirosuri puternice și neplăcute (amoniac, hidrogen sulfurat, mercaptani, amine), care pot fi deranjante pentru locuitorii din apropiere. Pentru a proteja cetățenii și pentru eliminarea acestor mirosuri din aerul evacuat din sera de uscare, a fost prevăzut un sistem de tratare chimică a aerului, prin spălare în două trepte, una acidă (cu acid sulfuric) și una bazică (amestec de hipoclorit de sodiu și hidroxid de sodiu), procesul fiind unul pur chimic”, a informat Aquatim.
Sistemul este dimensionat pentru tratarea unui debit de aer de 60.000 m3/oră și va fi pus în funcțiune după recepția finală a stației și pornirea acesteia.