„Este o realizare semnificativă, în condițiile în care colaborarea cu CEO a fost întreruptă câțiva ani. În paralel, discutăm și continuarea parteneriatului cu un furnizor privat de încredere, care și-a respectat întotdeauna angajamentele și a reușit să-și mențină standardele de calitate pentru tot cărbunele livrat. De asemenea, analizăm posibilitatea de a începe o nouă colaborare cu un alt furnizor privat, pentru a evita dependența de o singură sursă”,
a transmis administratorul special al Colterm S.A., Cristian Amza.
Managementul Colterm conduce negocierile astfel încât să mențină prețurile de achiziție a cărbunelui la nivelul anului trecut— un aspect esențial pentru stabilitatea financiară și predictibilitatea costurilor. În acest moment, pe stoc există 3652 tone de cărbune și 43.118 MWh de gaz înmagazinat.
În paralel, echipele Colterm lucrează intens la reparații și inspecții ale centralelor și punctelor termice și la verificarea rețelelor de distribuție.
În această perioadă sunt realizate lucrări importante pe magistrala 2DN 900, B-dul Liviu Rebreanu (coordonate cu municipalitatea, astfel încât să fie reduse eventuale alte intervenții odată încheiată reabilitarea bulevardului), totodată fiind înlocuite porțiuni semnificative de conductă DN 400 în zonele Matei Basarab și Torontalului, și conductă DN 200 în zona Rădulescu Motru/Volta.
De asemenea, recent au fost încheiate lucrările de modernizare a CAF 4 – CT Centru.
Investiția de peste 6,5 milioane lei (fără TVA) din fonduri proprii Colterm la cazanul pe gaz de 100 MW conduce la furnizarea unei cantități mai mari de energie termică în cazul unor temperaturi mai scăzute decât în iarna trecută. Totodată, lucrările realizate înseamnă și reducerea emisiilor poluante, creșterea eficienței energetice și asigură o livrare mai sigură și stabilă a agentului termic.
În același timp, Colterm S.A. continuă achiziționarea de certificate EUA (de poluare).
Deocamdată au fost cumpărate 40.000 de bucăți, iar până în 30 septembrie trebuie achiziționate încă 160.000, cu o valoare medie, raportat la prețul de astăzi, de aproximativ 11 milioane de euro. Achiziționarea acestora se face în raport cu piața, pentru a se asigura un cost cât mai redus.