Diverse

A murit primul prefect al Timișului după 1990, inginerul Decebal Anastasescu

• Bookmarks: 15


Primul prefect al Timișului după 1990, profesorul și inginerul Decebal Anastasescu a murit la vârsta de 95 de ani.

Cunoscut ca unul din specialiștii de marcă ai domeniului construcțiilor, dr. Decebal Anastasescu a fost obligat de regimul comunist să renunțe la cariera universitară, fapt pentru care s-a dăruit, cu trup și suflet, profesiei de inginer și s-a remarcat mai ales ca reputat specialist în proiectarea structurilor de rezistență.

Activ și în domeniul cercetării, dr. inginer Decebal Antonescu a publicat peste 130 de articole și comunicări în revistele de specialitate, precum și o carte privind structurile spațiale,  apărută și în limba engleză.

Pe lângă activitatea profesională, științifică și de cercetare, Decebal Anastasescu, primul prefect al Timișului (după 1990), a fost un om credincios, mereu preocupat de spiritualitatea creștin – ortodoxă, nelipsit de la sfânta Liturghie oficiată în catedrala mitropolitană, cunoscător de excepție și iubitor al patrimoniului istoric și cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Aflat într-o legătură trainică de prietenie cu mitropolitul Nicolae Corneanu, profesorul dr. inginer Decebal Anastasescu a fost ales membru al Adunării Eparhiale și al Consiliului Eparhial ale  Arhiepiscopiei Timișoarei.

Sursa foto: adevarul.ro

15 recommended
comments icon0 comments
0 notes
293 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *