Eveniment

A săpat după cartofi și a dat de o bombă! Descoperirea unui agricultor din vestul țării a alertat pompierii

• Bookmarks: 6


În cursul zilei de marți, 11.10.2022, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad a intervenit în localitatea Macea pentru asanarea unui element de muniție rămas neexplodat.

Muniţia a fost descoperită întâmplător de proprietarul casei în timp ce efectua lucrări în grădină.

Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementul ca fiind o bombă aruncător de calibru 45 mm. Aceasta a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță pentru a fi distrusă ulterior.

„Dat fiind faptul că multe dintre munițiile rămase neexplodate din timpul celor două conflagrații mondiale sunt descoperite de către populație în timpul efectuării unor lucrări de construcții sau a unor lucrări agricole, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” reamintește măsurile ce trebuie respectate în astfel de situaţii:

❗️Să apeleze numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniții neexploatate;
❗️Să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost găsite;
❗️Să nu încerce să demonteze componentele muniției, să le ridice, transporte sau depoziteze în locuințe, la locul de muncă ori în depozitele de fier vechi, pentru valorificarea ca deșeuri metalice;
❗️Să nu aprindă focul deschis în apropierea munițiilor descoperite neexplodate;
❗️Să nu folosească munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente.”, transmit reprezentanții ISU Arad.

sursa foto: ISU Arad

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
79 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *