Administratie

ABA Banat își propune investiții de circa 25 de milioane de lei pe râurile din Timiș și Caraș

• Bookmarks: 7


ABA Banat își propune investiții de circa 25 de milioane de lei pe râurile din Timiș și Caraș

Sunt propuse demararea a trei proiecte noi de investiții, ale căror costuri finale se ridică la aproximativ 23.250.000 lei.

Finanțarea se va asigura de la bugetul de stat și din surse proprii.

Astfel, ABA Banat consideră necesar:

 – să fie scoase de sub efectul inundațiilor zona aval cartier Aeroport și zona Caransebeșul Nou prin realizarea unui canal de deviere de 1,25 km lungime din pârâul Zlagna în râul Sebeș și lucrări de amenajare a unei acumulări nepermanente pentru preluarea debitelor de viitură pe pârâul Potoc alături de recalibrarea albiei pârâului în zona aval pod de pe strada Tudor Vladimirescu până la podul de cale ferată din Caransebeș.

– să fie realizat un sistem de retenție plutitori pe râul Cerna, în sectorul Comarnic-Orșova, necesar pentru colectarea PET-urilor și deșeurilor, provenite din localitățile din amonte, antrenate la ape mari din depozite neorganizate.

– să se realizeze în localitatea Remetea-Pogănici (Caraș-Severin) un sistem de evacuare a apelor din incinta îndiguită provenite din scurgerea apelor de pe versanți, în perioada în care fenomenele hidrometeorologice deosebite se suprapun cu nivelul ridicat în pârâul Pogăniș.

De asemenea, ABA Banat va continua cele 7 lucrări începute în anii anteriori în bazinele hidrografice: Bega (2 lucrări), Nădrag, Belareca, Axin, Măcicaș, Oravița, pentru care mai sunt necesare fonduri în valoare de aproximativ 33.000.000 lei.

În anul 2020, au fost investiți 17.040.352 lei pentru lucrări hidrotehnice care vizau apărarea populației împotriva inundațiilor, din care 2.334.000 lei au provenit din surse proprii, iar 14.696.352 au fost bani de la bugetul de stat.

7 recommended
comments icon0 comments
0 notes
189 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *