International

Același scenariu, aceeași isterie. Psihoza prețului benzinei a avut loc și în Bulgaria

• Bookmarks: 15


Panica generată de anunțurile privind o posibilă creștere a prețurilor la benzină a stârnit un val de isterie și în Bulgaria.

Jurnalistul bulgar Ivan Radev a povestit pentru Digi24.ro că psihoza a fost provocată de postări pe Facebook și rostogolirea acestora în mediul online pe modelul bulgărelui de zăpadă.

„Panica legată de creșterea prețurilor la carburanți din țara noastră nu se bazează pe niciun fapt obiectiv”, a declarat directorul executiv al Asociației de Petrol și Gaze din Bulgaria, Andrey Delchev, joi dimineață, pe 3 martie, după ce bulgarii s-au înghesuit la benzinăriile din Sofia și din alte orașe cu o noapte înainte, alimentați de o criză artificială creată pe internet, relatează Sofie News Agency.

Conform relatărilor publicației The Sofia Globe, unii dintre cetățenii bulgari s-au așezat la cozi pentru că s-au temut că războiul Rusiei împotriva Ucrainei va perturba aprovizionarea cu petrol, inclusiv în Bulgaria, ceea ce ar duce la o lipsă de aprovizionare suficientă pentru a alimenta stațiile de alimentare în următoarele zile. 

15 recommended
comments icon0 comments
0 notes
31 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.