Social

Acțiune de voluntariat la o clădire încărcată de istorie din Timiș. Și tu poți ajuta

• Bookmarks: 7


O acțiune de voluntariat are loc în acest sfârșit de săptămână în comuna Margina, din județul Timiș.

Mai precis, Asociația Acasă în Banat își propune să intervină sâmbătă, 26 noiembrie, la Muzeul sătesc din Sintești. Este vorba despre o clădire încărcată de istorie, fostă primărie a localității, care astăzi adăpostește o frumoasă colecție de obiecte donate de localnici.

Muzeul este foarte vizitat de turiștii care vin la Margina și numai în ultimele săptămâni a avut peste 1.000 de vizitatori, marea majoritate copii, în excursii organizate de școli. Profesorul Mert Ciprian, administratorul muzeului, ne-a explicat că principala problemă o reprezintă toaleta veche și neadecvată pentru un număr mare de turiști. Însă există probleme și la acoperișul clădirii, de igrasie, tencuială căzută și multe altele. Ne-am consultat cu Primăria Comunei Margina despre ce este de făcut și ne-am decis să ne unim forțele, astfel că Primăria va asigura o mare parte din materialele necesare iar noi ne vom organiza pentru a da o mână de ajutor cu voluntarii. Ne-am propus să montăm o fosă septică modernă, să refacem complet toaleta, să facem reparații la acoperiș și să zugrăvim complet interiorul. Vom lua măsuri pentru asanarea pereților, astfel ca la primăvară să poată fi refăcut și exteriorul”, au informat reprezentanții ONG-ului timișorean.

Potrivit Asociației Acasă în Banat, pentru această acțiune este nevoie atât de meșteri în construcții cât și de multe mâini de voluntari fără experiență care să ajute la manipularea cu grijă a obiectelor din expoziție, care vor fi curățate și depozitate pentru a elibera sălile și a pregăti interiorul pentru zugrăvit.

Persoanele care doresc să se implice în acțiunea de voluntariat de sâmbătă o pot face AICI!

7 recommended
comments icon0 comments
0 notes
84 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *