Administratie

Adăpost modern pentru câini, cu bani de la Primăria Timișoara. Unde va fi realizat

• Bookmarks: 2


Timișoara va avea, în viitor, un adăpost modern pentru câinii fără stăpân.

Acesta va fi realizat cu bani de la Primăria Timișoara pe un teren din Freidorf, aflat aproape de pista de biciclete de pe malul Begăi.

Civilizația unui oraș se măsoară și în modul în care sunt tratate animalele. Soluția noastră a fost să construim un adăpost pentru câini, al Primăriei. Ne-am pus pe treabă, coordonați de colega mea Rodica Militaru, iar ceea ce vedeți în poză este locul unde va fi noul adăpost modern pentru câini. Executivul a căutat și găsit un teren generos de două hectare în zona parcului industrial Freidorf, accesibil și de pe pista de biciclete de pe malul Begăi. S-a ocupat de realizarea lucrărilor de topometrie pentru înscrierea terenului în cartea funciară, iar eu m-am angajat să donez un PUZ, având în vedere că Direcția de Urbanism e supraîncărcată și nu avea capacitatea să facă urgent un PUZ pentru acest proiect. Am lucrat pro-bono la acest PUZ și aceasta este o ocazie să salut public faptul că sunt arhitecți în Timișoara care ajută, gratuit, primăria”, a afirmat Răzvan Negrișanu, consilier local USR.

Acesta a detaliat că proiectul adăpostului pentru câini este gândit a fi unul modular, care poate crește cu boxe noi, după standardele din Uniunea Europeană. De asemenea, adăpostul va avea o clinică și un parc spre Bega, unde oamenii care se plimbă pot vedea câinii, se pot juca cu ei și îi pot adopta.

Am prezentat conceptul nostru primarului, arhitectului șef și administratorului public și a fost bine primit. Ieri am montat panoul de informare a populației și începem oficial perioada de transparență, parte din procesul de aprobare a PUZ-ului. Ce urmează: în 8 – 11 luni va fi gata PUZ-ul, sper ca anul viitor să bugetăm studiul de fezabilitate, iar în 2024 ar putea să înceapă construcția”, a explicat Răzvan Negrișanu.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
34 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *