A început cosirea mozaic a zonelor verzi din Timișoara, o metodă care se va practica în lunile de primăvară – martie, aprilie și mai.
Această metodă presupune o perioadă mai extinsă între intervenții, care să sprijine polenizarea și solul. Potrivit reprezentanților administrației locale, iarba mai înaltă dezvoltă rădăcini puternice, reține mai bine apa și previne compactarea terenului. Florile spontane, precum păpădia și trifoiul, oferă hrană polenizatorilor, iar iarbamai înaltă creează un habitat sigur pentru fauna locală. Prezența insectelor înseamnă o sursă mai mare de hrană pentru păsări și menținepopulația acestora în mediul urban. Odată cosită, materia organică suplimentară îmbogățește solul și reduce riscul de eroziune.
„Start la programul de cosire mozaicată.
Pentru a sprijini polenizatorii, păsările și solul, în lunile de primăvară, aplicăm o metodă de succes în alte orașe europene – Paris, Berlin sau Viena (No Mow May). În parcuri sau scuaruri, iarba va fi cosită mozaicat, la intervale care permit mediului să se mențină sănătos și mențin, totodată, aspectul estetic al zonei.”,
transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.