Aceste activități de deratizare sunt realizate periodic pentru a controla și reduce populația de rozătoare, contribuind astfel la protejarea sănătății și siguranței comunității.
Pentru succesul acestei acțiuni, Primăria Timișoara apelează la sprijinul și colaborarea cetățenilor. Este recomandată igienizarea spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirilor. Sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public și este recomandat să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie, pentru a nu intra în contact direct cu substanţele raticide.
Staţiile de intoxicare sunt astfel concepute încât să permită doar accesul rozătoarelor, iar substanța raticidă conține un aditiv extrem de amar, care descurajează ingerarea accidentală de către alte mamifere. În caz de ingerare accidentală, producătorul recomandă ca antidot vitamina K.
„Primăria Municipiului Timișoara își exprimă încrederea că, prin colaborarea între autorități și comunitatea locală, ne vom bucura de un mediu urban curat și sigur pentru toți locuitorii orașului.”,
transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.