Toate unitățile de învățământ din Timișoara vor fi dotate cu mobilier nou și echipamente IT, în viitorul apropiat. În vara anului 2023, primarul Dominic Fritz a semnat un contract de finanțare cu bani europeni, în valoare de 17,5 milioane de euro, pentru dotarea tuturor școlilor și grădinițelor din Timișoara cu mobilier, echipamente IT sau specifice profilului de studiu.
Acum, Primăria Timișoara a lansat licitația pentru achiziționarea și dotarea cu mobilier a 1.275 de săli de clasă, unde învață aproximativ 40.000 de elevi.
Este cea mare susținere financiară din ultimele decenii pe care educația din Timișoara o primește din partea administrației locale, anunță instituția.
„Mă bucur că în sfârșit, toți elevii din Timișoara – de la grădiniță până în ultimul an de liceu – vor avea aceleași condiții moderne de studiu în sălile de clasă. E un proiect strategic pentru noi, pentru că ținta noastră e să oferim fiecărui copil, fie că învață într-o școală centrală sau la una de cartier, condiții de secol 21. Facem din școală și grădiniță un mediu în care fiecare copil se poate dezvolta și crește”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Elevii vor beneficia de scaune, bănci, dulapuri și etajere pentru depozitarea cărților și altor materiale. Profesorii vor beneficia și ei de mobilier nou – catedre, scaune, dulapuri. Pentru grădinițe sunt incluse și paturi stivuibile sau rabatabile. În total, 1.275 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier ergonomic.
Finanțarea vizează dotarea cu mobilier, echipamente digitale și alte tipuri de echipament a 60 de unități de învățământ cu personalitate juridică, a unităților de învățământ arondate acestora și a trei unități conexe (Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiilor). Lista de școli cuprinde aproape în integralitate învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din Timișoara. Sunt vizate peste 80% din sălile de clasă din oraș, restul de 20% fiind săli care au beneficiat de dotări în ultimii cinci ani.
Valoarea contractului pentru mobilier este de aproape 30 milioane lei, cu TVA inclus. Firmele interesate își pot depune oferta prin sistemul electronic de achiziții publice AICI!
Valoarea totală a proiectului este de 86,3 milioane de lei, cu TVA inclus, din care 72,5 milioane de lei reprezintă finanțarea europeană, iar restul contribuția acoperită prin bugetul de stat. Sursa de finanțare este Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C15: Educație.
In viitorul apropiat …speram sa nu mai te avem primar .Pică școlile pe copii (ex.William Shakespeare)si voi vorbiti de mobilier modern .