La nivelul județului Timiș se fac ultimele pregătiri pentru organizarea alegerilor din lunile noiembrie și decembrie ale acestui an.
„Organizarea alegerilor din sezonul toamnă-iarnă, în plină desfășurare. Am intrat în runda finală privind organizarea alegerilor din noiembrie și decembrie. 2024 este singurul an în care se organizează toate tipurile de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Prin urmare, și anul care impune o mobilizare exemplară pentru asigurarea unui proces de succes și fără de eroare”, a afirmat Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș.
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale, turul întâi, începe în 25 octombrie, ora 00:00, și se încheie în 23 noiembrie, ora 07:00, iar termenul de depunere a candidaturilor este data de 5 octombrie. În ce privește turul al doilea al alegerilor prezidențiale, campania electorală va începe la data comunicării oficiale a candidaților și se va încheia în data de 7 decembrie, ora 07:00. Campania electorală pentru alegerile parlamentare începe în 1 noiembrie, ora 00:00, și se încheie la data de 30 noiembrie, ora 07:00, cu termenul de depunere a dosarelor de candidatură în 17 octombrie.
„Pregătirile sunt în plină desfășurare. Avem constituite cele două birouri electorale, câte unul pentru fiecare tip de alegeri, ambele funcționând în birouri din incinta Palatului Administrativ din Timișoara. Domnul judecător Șipețan Ionuț Adrian a fost numit la conducerea BEJ pentru alegerea Președintelui României, iar doamna judecător Nadia Aionese, la conducerea BEJ pentru alegerile parlamentare. Le-am asigurat condițiile necesare, activitatea este deja în desfășurare. Din punct de vedere tehnic, ne asigurăm că vom avea parte de o derulare eficientă și sigură a proceselor electorale ale celor două tipuri de alegeri. În Timiș s-a efectuat și ședința de lucru de instruire a primarilor și a secretarilor generali și în continuare ne organizăm cu pregătirea specifică acestor perioade pentru ca toți cei implicați în procesul alegerilor să beneficieze de siguranța în actul electoral”, a explicat Mihai Ritivoiu.