În cazul în care-și va pune planurile în practică, nouă conducere a Primăriei Timișoara va intra într-un război uriaș cu clanurile de țigani care au pus mâna pe vilele din centru, aflate în zona Loga.
Marți seara, în ședința Consiliului Local Timișoara, a ieșit la iveală o situație ciudată. Mai precis, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre prin care un teren situat pe str. Beethoven, nr. 1, proprietate a statului român și administrat de Sfatul Popular Timișoara, să treacă în domeniul privat al orașului.
Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a explicat faptul că acest teren este ocupat în mod abuziv de un clan de romi care are casă în centrul orașului, astfel că nu se permite accesul la noua clădire a clinicii ORL, aflată în construcție în prezent.
„Acest teren este, de fapt, una dintre multele case din Timișoara, din zona Loga, care au ajuns în mâna clanurilor de romi prin moduri pe care le bănuim, dar nu știm în mod exact cum s-au întâmplat aceste lucruri. Iar terenul în sine este terenul statului român, în folosința Sfatului Popular al Timișoarei. Adică este statul român pe care municipiul Timișoara se poate intabula. Noi în această zonă avem un obiectiv de investiție extrem de important, extinderea la spitalul ORL, spital care nu are acces rutier, nu are acces pentru pompieri, pentru ISU în spate. Iar noi avem foarte multe astfel de situații ca municipiu în care clanuri de romi au preluat case, patrimoniu al Timișoarei, dar terenul din curțile lor, uneori mii de metri pătrați în centrul Timișoarei este statul român, nu este privatizat, nu este retrocedat”, a declarat Ruben Lațcău.
În aceste condiții, viceprimarul Timișoarei a anunțat că Direcția de Urbanism va mai pregăti o serie de proiecte de hotărâri prin care curțile caselor din centrul orașului, ocupate de țigani, să ajungă în proprietatea municipalității.
„Noi ar trebui, și sper că este un prim proiect și ca cei de la Patrimoniu să pregătească cât mai multe, ca toate aceste terenuri care este statul român în folosința Primăriei Timișoara și care sunt parte din astfel de retrocedări sau preluări cu forța să le trecem în proprietatea municipiului și să le securizăm. Dacă nu am putut la vremea respectivă să securizăm patrimoniul construit din centrul orașului, măcar terenul liber din centru, care este al statului român sau al municipiului să putem să-l securizăm, să-l trecem în proprietatea municipiului și într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat să putem să-l și utilizăm în interesul cetățenilor și nu al clanurilor de romi care au pus stăpânire pe centrul Timișoarei”, a adăugat Ruben Lațcău.