România are mai multe obiective turistice care ne reprezintă și care merită vizitate. De exemplu, biserica din Comloșu Mare are hramul „Adormirea Maicii Domnului” și a fost ridicată în 1794. Biserica este considerată monument istoric. Catapeteasma a fost pictată în 1818 de către pictorii Arsenie și Alexei Teodorovici.
Pictura murala interioară este repictată prima data de pictorul bănățean Filip Matei din Bocsa-Montana în 1891.
În anul 1925 este din nou repictată, în ulei de data aceasta de pictorul academic Bala din Arad, iar în 1958, pictura a fost curățată și repictata a treia oară de pictorul Iulian Toader din Arad. Reparații la nivelul construcției au avut loc în 1891, 1958 și 1996.
Totodată, în Comșoș se găsesc multe clădiri vechi, adevărate bijuterii, care așteaptă să fi admirate.
Vechiul hambar care a fost transformat, încă din anii interbelici, în şcoală şi acestuia i-a fost adăugată o aripă nouă, respectându-se însă stilul arhitectonic iniţial. Se păstrează şi vechea clădire a hanului din secolul al XVIII-lea, unde era stația de poștalion, astăzi cămin cultural.
Actuala biserică romano-catolică a fost construită după vizita lui Eckert, în 1868, iar în 1896 s-a ridicat biserica greco-catolică, în acelaşi parc cu cea ortodoxă.
O altă clădire veche este moara mare cilindrică a lui Adolf Birtler iar în spatele acesteia a fost construită casa morarului, acum dispensar, un palat în miniatură încă bine păstrat.
La Comloş se află şi casa lui Iulian Grozescu. Aceasta are o capacitate de 400 de locuri în sala de spectacol, o sală de conferinţe cu o capacitate de 60 de locuri, bucătărie și vestiare. Clădirea este monument istoric, găzduind în trecut stația de postalion între Kikinda si Budapesta.
Biblioteca comunală deține 8.000 de volume puse la dispoziția locuitorilor. Printr-o inițiativa comunitară, la Comloșu Mic s-a deschis o bibliotecă sătească, iar acțiunea de colectare a cărților fiind permanentă.
Monumente istorice pe raza comunei sunt clădirile din centrul civic aparținând conacului ,,San Marco” oferind o arhitectură deosebită localității.