Administratie

Aeroportul din Timișoara va avea un nou terminal de plecări. Au început lucrările

• Bookmarks: 3


Investiție importantă la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

În prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, vineri au început lucrările la noul terminal de plecări.

Proiectul are finanțarea asigurată printr-un contract semnat cu Ministerul Transporturilor. Valoarea acestuia este de 184,51 milioane de lei (cu TVA inclus) și trebuie finalizat până la sfârșitul anului 2023”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Noul terminal va avea o suprafața desfășurată de 12.000 metri pătrați și va beneficia de o serie de dotări moderne. Și anume, este vorba de un sistem control de securitate dimensionat pentru șase filtre complet echipate și dotările necesare pentru controlul bagajelor de cală, 18 puncte pentru check-in, la care se adaugă 2 puncte pentru self check-in, șase cabine pentru poliția de frontieră, precum și șase porți automate pentru scanarea documentelor.

În paralel, se va derula procedura de achiziție a echipamentelor de securitate pentru că acestea vor fi integrate în structura noului terminal, pe măsura ce va fi construit”, a precizat ministrul Transporturilor.

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara se află în plin proces de modernizare, fiind derulate și alte trei proiecte importante în acest moment, ale căror valoare se ridică la aproape 360 milioane lei: achiziționarea unui sistem integrat de securitate aeroportuară, achiziționarea unor echipamente de siguranță pentru activități non economice și achiziționarea unor utilaje destinate activităților economice de siguranță.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
70 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *