International

Alertă emisă de MAE: vizați, românii care pleacă în concedii în Grecia

• Bookmarks: 10


Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află permanent ori temporar sau care intenționează să călătorească în Republica Elenă, că Serviciul de Meteorologie elen (EMY) a emis o prognoză cu privire la apariția unor fenomene meteo extreme.

Este vorba de deteriorarea rapidă a condițiilor meteo, scăderea semnificativă a temperaturii, furtuni puternice și intensificări însemnate ale vântului, conform Mediafax.

În intervalul 7 – 8 august 2021, temperatura nu va depăși 35-37° C în majoritatea regiunilor, în timp ce pentru intervalul 9 – 11 august 2021 este prognozat un nou val de caniculă (temperaturi de 40-42° C în partea centrală și sudică a Greciei continentale), fiind prevăzută o scădere a temperaturilor începând cu ziua de joi, 12 august 2021.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că autoritățile elene avertizează, de asemenea, în legătură cu existența unei concentrații ridicate de particule fine PM2.5 în regiunea Attica, generată de fumul produs de incendiile din Evia și zonele învecinate, recomandând locuitorilor din aceste zone să evite deplasările în aer liber și să poarte măști de protecție cu un grad de filtrare ridicat.

sursa: stiripesurse.ro

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
68 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *