Eveniment

Anchetă la UPU Deva după ce președintele Consiliului Județean Hunedoara a filmat cu camera ascunsă

• Bookmarks: 8


Președintele CJ Hunedoara s-a dat drept pacient pentru a vedea cum este tratat de personalul din cadrul UPU a Spitalului Județean Deva, după ce acesta a primit mai multe sesizări pe această temă.

Președintele a mers la UPU Deva însoţit de un bărbat care filma cu camera ascunsă, fără a se prezenta ca şef al Consiliului Județean Hunedoara, instituție în subordinea căreia se află unitatea medicală.

„În ultimele luni, am primit numeroase sesizări în legătură cu modul în care sunt primiți și tratați pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Cea mai recentă, sâmbătă seară. Tocmai terminasem munca de acasă, în grădină, când am fost informat că un pacient în vârstă aștepta de mai bine de o oră și jumătate ca cineva să se ocupe de el. A fost momentul în care am decis să merg personal la UPU, să constat personal ce și cum se întâmplă acolo. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21.30. Din păcate, ajuns la UPU, majoritatea sesizărilor s-au confirmat. „Pacientul” Nistor a primit același tratament: 45 de minute în care, deși le-am spus asistentelor că mă simt foarte rău și nu pot merge să-mi fac singur fișa de internare, nimeni nu m-a luat în seamă. Această abordare trebuie să înceteze! Nu este posibil ca pacienții care ajung la „Urgență” să fie tratați în acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!”, susține Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean.

8 recommended
comments icon0 comments
0 notes
86 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.