Administratie

Angajații din Prefectura Timiș vor salarii mai mari! Se pregătesc de proteste

• Bookmarks: 4


Joi, 10 februarie, la nivelul a 33 de prefecturi din țară, printre care și în Timiș, va fi organizată grevă de avertisment. Aceasta este programată între orele 10 și 11. Angajații din instituție vor salarii mai mari.

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, reprezentând prefecturile din 33 de județe ale țării, a declarat grevă de avertisment pentru data de 10 februarie, între orele 10 şi 11. Se estimează că vor participa aproximativ 1.500 de angajaţi, printre aceştia urmând să se numere şi cei ai Prefecturii Timiş.

„Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția pefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”, se arată într-un comunicat al Sindicatului ,,Egalitatea”.

În vestul țării vor mai fi în grevă de avertisment și angajații din prefecturile Caraș-Severin, Arad și Hunedoara.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
31 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.