Eveniment

Arad: Fetiță născută în autospeciala SMURD. Moașe au fost 3 paramedici

• Bookmarks: 5


Alexandra Mirela a venit pe lume într-o autospecială SMURD, pe marginea drumului, lângă localitatea Pecica din județul Arad. Este o fetiță de 3200 de grame și, atât ea cât și mama ei, sunt perfect sănătoase datorită paramedicilor arădeni care le-au ajutat.

Ceea ce se anunța o intervenție obișnuită de transport la spitalul matern, a luat rapid altă întorsătură în intervenția avută sâmbătă de paramedicii SMURD Nădlac. Echipajul format din  Florin Macovei, Kristian Ivan Krajcsik şi Alin Paulik a intervenit pentru a transporta la Maternitatea Arad o femeie care urma să nască.

Pe drumul spre Arad, când mai erau aproximativ 20 de kilometri până la spital, femeia a acuzat dureri puternice, iar contracţiile erau dese.

“Autospeciala a fost oprită, Florin Macovei a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanţă cu medic sau un asistent, dar până atunci, împreună cu ceilalţi doi salvatori, s-a pregătit pentru a asista naşterea. După câteva minute, copilul a fost adus pe lume, dar cordonul ombilical era înfăşurat după gât şi copilul avea culoare cianotică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Paramedicul Florin Macovei i-a eliberat cordonul ombilical, a curăţat copilul, l-a învelit şi l-a aşezat lângă mamă.

“A fost cea mai intensă senzaţie pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenţie. Bineînţeles, m-au ajutat şi colegii şi am luat cele mai bune decizii”, a spus paramedicul.

sursa foto: ISU Arad

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
120 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *