Social

Azi sunt Floriile. Ce trebuie să faci cu salciile luate de la Biserică

• Bookmarks: 3


În fiecare an, sărbătoarea Floriilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim va fi cu o săptămână înainte de Învierea lui Isus Hristos. Totodată, sărbătoarea Floriilor de la creștinii ortodocși coincide cu prima zi de Paște al catolicilor. Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante sărbători din fiecare an. În acest sens, creștinii o respectă cu strictețe pentru a întâmpina așa cum trebuie Învierea Domnului Iisus Hristos. În acest an, Învierea Domnului are loc pe data de 24 aprile.

În această zi creștinii ortodocși merg la biserică pentru a lua salcie.

Biserica Ortodoxă a permis ca în ziua de Florii să fie dezlegare la pește, întrucât sărbătoarea pică în Postul Paștelui, care are o durată de 40 de zile.

Postul Paștelui  începe pe 7 martie și se termină pe 23 aprilie. Acesta reprezintă cel mai aspru post de peste an pentru că are mai puține zile cu dezlegare la pește. Postul Crăciunului este mai puțin restrictiv din acest punct de vedere.

În ziua de Florii 2022, credincioșii trebuie să evite să se spele pe cap.

Există o superstiție potrivit căreia cei care fac acest lucru vor albi mai devreme decât ar trebui. 

Persoanele care au reușit să țină postul se pot împărtăși în ziua de Florii. Potrivit tradiției, toți credincioșii care vor face acest lucru vor avea noroc, sănătate și vor ține relele la distanță.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
63 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.