Eveniment

Bunica și nepoțelul, rătăciți într-o pădure din Timiș! Au plecat la cules de ciuperci și n-au mai găsit drumul spre casă

• Bookmarks: 1


Duminică, 09 octombrie, în jurul orei 21:30, printr-un apel la 112, autoritățile au fost anunțate de către familie că cele două persoane au plecat la cules de ciuperci în pădurea Cralovăț, în jurul orei 13:00 și nu s-au mai întors. Și pentru că afară era beznă deja, rudele au intrat în alertă și au cerut ajutorul autorităților. Persoanele nu au putut fi contactatate, deoarece nu aveau telefoane la ei.

23 de pompieri din cele 7 subunități de intervenție s-au mobilizat rapid, folosind o autospecială de stingere, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, 5 autospeciale de serviciu, 8 baloane de iluminat și un echipaj SMURD și au pornit în căutarea persoanelor dispărute.

Alături de pompieri, au fost alertate forțe din cadrul I.P.J. Timiș, I.J.J. Timiș, S.V.S.U. Brestovăț, precum și Ocolul Silvic Lugoj.

După aproximativ 2 ore de căutări, cele două persoane au fost găsite pe drumul județean DJ 572, între localitățile Țes și Brestovăț, de un voluntar care s-a alăturat echipajelor de intervenție.

Din fericire, bunica și nepoțelul s-au ales doar cu o sperietură. Ei au fost evaluați medical de către echipajul SMURD, însă nu au necesitat îngrijiri medicale.

Recomandăm cetățenilor care vor să meargă la cules de ciuperci în această perioadă, să nu se aventureze în locuri necunoscute și să aibă asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de comunicații care să le permită păstrarea legăturii cu rudele.

comments icon0 comments
0 notes
148 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *