Turism

Cenad va deveni o nouă atracție turistică a județului Timiș

• Bookmarks: 3


Comuna Cenad, aflată la granița cu Ungaria, ar putea deveni, în viitor, noua atracție turistică a județului Timiș.

Consiliul Județean Timiș are planuri de a pune în valoare această zonă. Mai mult, două dintre propunerile care au câștigat finanțare în acest an, prin votul direct al timișenilor, prin programul de bugetare participativă, vizează Cenadul. Este vorba de amenajarea unui parc tematic în zona Parcului Natural Lunca Mureșului și de achiziționarea și amplasarea unei scene în comună, care să găzduiască evenimente culturale.

Pentru a vedea cum pot fi puse în practică aceste două proiecte, Alexandru Proteasa, vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș, a decis să facă o vizită în teren la Cenad. Așadar, Proteasa a precizat că vede cu ochi buni realizarea unui parc tematic la Cenad.

Inițiatorul a propus organizarea de activități turistice ecologice educative, închirierea de biciclete și chiar plimbări călare. Se pot face multe altele, ideea este bună și vom lucra împreună cu primarul comunei Tița Andrei să o putem pune în practică. Este o zonă foarte frumoasă, care merită valorificată din punct de vedere turistic. Mai mult, proiectul se înscrie perfect în strategia Consiliului Județean de dezvoltare turistică”, a declarat vicepreședintele CJ Timiș.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
19 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.