Sanatate

Centru de testare, la Spitalul ”Victor Babeș”

• Bookmarks: 4


De luni, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara se va deschide un centru de testare Covid – 19.

Acesta va funcționa de luni până vineri, între orele 8:00 și 9:00. Testarea este de tipul RT-PCR, iar rezultatul se va comunica, telefonic, în aceeași zi.

Recoltarea probelor se va face într-una dintre construcțiile modulare amplasate în curtea unității sanitare. Testarea este gratuită și nu este necesară programare.

“Creșterea numărului de cazuri a făcut necesară înființarea acestui centru de testare. Din păcate, în fiecare zi, avem în jur de 400-500 de cazuri de COVID 19 confirmate în Timiș. Din fericire, însă, majoritatea sunt forme ușoare, care nu necesită internare. Astăzi, în spital sunt internați 29 pacienți, dintre care 4 în Secția de Terapie Intensivă. Aceștia au o formă severă de boală și luptăm împreună cu ei pentru a învinge acest virus. Măsurile de protecție, masca, spălatul cât mai des pe mâini, dar și testarea continuă să fie principalii factori de reducere a răspândirii bolii. Într-o prima fază, am decis ca Centrul să fie deschis doar timp de o oră, dimineața, iar rezultatul să fie comunicat în cursul aceleiași zile. Analiza probelor se va face în spital, și asta pentru că laboratorul nostru are un aparat RT-PCR de ultimă generație. În funcție de evoluția numărului de cazuri, dacă va fi necesar, vom crește programul de testare”, spune.SL. dr Diana Manolescu director medical Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara funcționează și un centru de evaluare a pacienților infectați cu Sars-CoV-2. Programul acestuia este de luni până vineri, între orele 13.00 și 17.00. Pentru evaluarea pacienților este însă necesară o programare telefonică, la numărul 0759063388.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
57 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.