Diverse

Centru de vaccinare la Șag. Care este situația în județ?

• Bookmarks: 40


În comuna Șag urmează să se deschidă un centru zonal de vaccinare. Acesta o să deservească atât comuna cât și localitățile învecinate. Deocamdată se lucrează la amenajarea lui în căminul cultural din zonă. El va fi dotat conform cerințelor DSP. Primarul localității promite să informeze polulația, în timp util, când se va deschide centru.

În Timiș ar trebui să funcționeze 32 de centre de imunizare. Chiar dacă primăriile au identificat spațiile în care aceste centre să funcționeze pe perioada campaniei, multe nu au încă dotări complete. Sub semnul întrebării este și problema personalului din aceste centre – medicul coordonator, asistentul și registratorul – cine îi va selecta și cine îi va plăti.

Potrivit Prefecturii Timiș, din 15 ianuarie vor fi operaționale în Timișoara, pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare, centrele de la Spitalul CFR, Medlife  și Genki Medical Center. Restul sunt în curs de amenajare, cu termene de finalizare în 17, 19 și 22 ianuarie.

În ceea ce privește situația din județ, la Buziaș va fi funcțional din 20 ianuarie spațiul de imunizare amenajat în incinta Centrului de sănătate. La Deta, centrul va fi amenajat la spitalul orășenesc, iar la Gătaia – în incinta casei de cultură, dar acesta încă nu e dotat complet. 

40 recommended
comments icon0 comments
0 notes
312 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *