Educație

„Ciucă al nostru”, acuzat de plagiat! Premierul Nicolae Ciucă reacționează

• Bookmarks: 12


Jurnalistul PressOne, Emilia Șercan a publicat o investigație jurnalistică în urma căreia a concluzionat că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă ar fi plagiată. Prim-ministrul a reacționat, solicitând analizarea lucrării de către comisia de etică a Universității Naționale de Apărare „Carol I”( UNAp), potrivit unui comunicat al Guvernului României.

Potrivit PressOne, teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

„Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.Dincolo de plagiatul în sine, lucrarea nu este un produs de cercetare științifică. Nu are o metodologie, un corpus și o cercetare propriu-zisă. Accesul la teză l-am primit în decembrie 2021, după trei solicitări scrise făcute la Biblioteca Națională începând cu luna mai 2021. Săptămâna trecută am primit acces și la Biblioteca UNAP.Într-o declarație pe care premierul Nicolae Ciucă mi-a transmis-o aseară, susține că teza sa de doctorat “a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”.”, a scris jurnalistul Emilia Șercan.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se precizează că:

„Din anul 2003, după susținere, teza mea de doctorat este publică și a putut și poate fi consultată la Biblioteca Universității Naționale de Apărare și la Biblioteca Națională. Consider că am realizat lucrarea conform cerințelor legale existente la acea vreme și, în consecință, am inițiat solicitarea de verificarea a acesteia de către Comisia de Etica a UNAp – Instituția Organizatoare de Studii de Doctorat, în acord cu prevederile legale în vigoare, in spiritul OMEC Nr. 5229/2020 din 17 august 2020”.

12 recommended
comments icon0 comments
0 notes
60 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.