Sport

Clubul de fotbal „Poli Timișoara” împlinește 101 ani

• Bookmarks: 2


Clubul de fotbal din Banat, „Poli Timișoara” a fost înființat în urmă cu 101 ani, odată cu organizarea Adunării Generale a Societății Sportive Politehnica Timișoara.

În urmă cu 101 ani, la 4 decembrie 1921, se organiza Adunarea Generală a Societății Sportive Politehnica Timișoara, aceasta fiind data oficială de naștere a celui mai iubit club de fotbal din Banat, chiar dacă bazele unui club sportiv al studenților timișoreni au fost puse înca din 1920, la îndemnul matematicianului Traian Lalescu.

„Penița reputatului matematician a dat Timișoarei o nouă identitate, o stare de spirit, un simbol. Greutatea clubului studențesc nu s-a măsurat în cupe, medalii și diplome. În schimb, POLI a avut, în întreaga ei existență, acel ceva, care a făcut-o specială în peisajul general al fotbalului românesc: PASIUNEA”, susțin reprezentanții de la Muzeul Banatului.

ASU Politehnica Timișoara și-a început povestea în vara anului 2012, după dispariția vechiului club. Actualul club e rezultatul unui parteneriat între Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” alături de Peluza Sud Timișoara.

„Încă de la înființare ASU Politehnica Timișoara a beneficiat de un număr mare de donații și a atras sponsorizări ce i-au permis să își continue activitatea. O bază de fani loiali extrem de dedicați ajută în continuare clubul. Azi strigăm toți în cor: La mulți ani, Politehnica Timișoara!”, mai spun cei de la Muzeul Banatului.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
69 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *