Eveniment

Cod roșu de vând puternic și furtună

• Bookmarks: 3


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod roșu valabilă pentru mai multe județe din vestul țării. În Timiș sunt așteptate furtuni și intensificări ale vântului.

𝗖𝗢𝗗 𝗥𝗢𝗦̦𝗨 – Administrația Națională de Meteorologie a prognozat pentru județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor intensificări puternice ale vântului în intervale scurte de timp, cu viteze de peste 90…100 km/h. Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale (cantități de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte).

În vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină.

❗Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

❗Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
69 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.