Diverse

Compania ENEL lasă în beznă comunități întregi. Cazul Boldur, reprezentativ la nivel județean

• Bookmarks: 12 • Comments: 1


Întreruperi de curent electric în județul Timiș sunt la ordinea zilei. Un primar de comună a decis să povestească cum se desfășoară colaborarea cu celebra companie și cum se realizează intervențiile.

Primarul comunei Boldur, Cristian Stoi, spune că s-a săturat de problemele create și să fie arătat cu degetul.

“Încă o dată ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin întreruperea temporară a iluminatului public în unele localități. După problemele avute în Boldur și Sinersig, acum e rândul localității Ohaba-Forgaci , unde pe două străzi se întrerupe iluminatul public destul de des”, se arată într-un mesaj al primarului.

Cristian Stoi își continuă povestea arătând lipsa de echipamente a celor care intervin.

“Concret, în cazul localității Ohaba-Forgaci, la apariția deranjamentului s-a sesizat call-center Enel, care are obligația să remedieze orice defect, pentru că Primăria Boldur are contract cu Enel-ul. Ce am constatat? Vine o echipă Enel și în loc de siguranța automată de 63A care s-a defectat o înlocuiesc cu una de 32A, motivând că pe aceea o au la dispoziție”, spune Cristian Stoi.

Primarul spune că toate aceste se întâmplă deoarece prin Ordinul nr. 183/21.10.2020 Autoritatea Națională de Reglementare a Energiei (A.N.R.E.)  obligă furnizorul de electricitate să suporte costurile și execuția instalației de racordare a locurilor de consum până la o lungime de 2.500 m și de asemenea racordul trebuie finalizat în maxim 90 de zile.

“O dată cu modernizarea sistemului de iluminat public din comună, Primăria Boldur a făcut demersurile necesare către Enel pentru trecerea contoarelor de pe monofazat pe trifazat, dar observăm că se întârzie foarte mult, probabil se așteaptă cele 90 de zile reglementate de lege, ceea ce nu este corect”, mai precizează Cristian Stoi.

Edilul a ajuns la concluzia că “după aprobarea bugetului ne gândim să accesăm bursa de energie și poate vom găsi un alt furnizor”.

12 recommended
comments icon1 comment
1 notes
308 views
bookmark icon

One thought on “Compania ENEL lasă în beznă comunități întregi. Cazul Boldur, reprezentativ la nivel județean

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *