Educație

Costurile pentru încălzirea Liceului Calderon vor fi reduse la jumătate. Clădirea, reabilitată cu bani europeni

• Bookmarks: 7


Liceul Calderon va plăti facturi mult mai mici pentru încălzire.

Primăria Timișoara anunță că intenționează să reabiliteze corpul B al unității de învățământ cu bani europeni. Un prim pas în cadrul acestui proiect s-a încheiat cu succes. Asta după ce instituția a finalizat licitația pentru proiectarea investiției. Așadar, ofertantul câștigător este Terra Invest Management SRL, având ca subcontractant pe Diagab Design SRL.

Modernizăm școlile timișorene prin fonduri europene. Doar anul acesta, primăria a obținut finanțare pentru reabilitarea energetică a 5 școli și grădinițe, în valoare de 80 de milioane de lei. Corpul de clădire de la Calderon care va intra în reabilitare datorită acestei finanțări este separat de clădirea principală și nu a beneficiat de reabilitări. Dorim ca și elevii care învață în acest corp de clădire să aibă parte de cele mai bune condiții și de o infrastructură școlară modernă. În plus, în urma lucrărilor de eficientizare energetică pe care le vom face aici, costurile pentru încălzirea clădirii se reduc cel puțin la jumătate”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Investiția vizează reabilitarea izolării termice a clădirii aflate pe str. Cornelia Sălceanu, nr. 11, hidro și termoizolarea acoperișului, recompartimentarea claselor, reabilitarea instalațiilor electrice și de apă caldă, instalarea unui sistem de management integrat al clădirii și instalarea unor surse regenerabile de energie pentru consum propriu.

În luna aprilie a acestui an, Primăria Timișoara a câștigat finanțare prin PNRR pentru mai multe școli timișorene, printre care și Liceul Calderon. Contractul de finanțare este de 6,1 milioane de lei, cu TVA inclus, pentru această investiție.

Valoarea contractului de furnizare a serviciilor de elaborare DALI (documentație de avizare a lucrărilor de intervenție), PT (proiect tehnic) și servicii de AT (asistență tehnică) este de 190.400 lei (TVA inclus). Termenul de realizare a proiectării este de opt luni, la care se adaugă 12 luni pentru asistența tehnică.

7 recommended
comments icon0 comments
0 notes
53 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *