Divertisment

Cu vaporul pe Bega până în Amsterdam

• Bookmarks: 2


Poriectul transfrontalier România (Timișoara) – Serbia intitulat ”Repararea infrastructurii de navigație pe canalul Bega” se apropie de final, potrivit reprezentanților din Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara.

Obiectivul urmărește să repună pe picioare navigația pe canalul Bega între cele două țări și, astfel, se va deschide drumul către Viena și Amsterdam, așa cum era în urmă 50 -60 de ani.

În momentul de față, Apele Române Banat pregătesc procedura de realizare a recepției acestor lucrări. Finanțarea este una europeană, prin fondurile Interreg-IPA CBC România-Serbia, iar partea română beneficiază de aproape 7 milioane de euro -a informat ABAB Timișoara.

Lucrările de punere în siguranță a nodului hidrotehnic Sânmihaiu Român înseamnă reabilitarea barajului stăvilar și a ecluzei și face parte din proiectul transfrontalier cu finanțare IPA România-Serbia Repararea infrastructurii de navigație a canalului Bega, în care partea română beneficiază de o finanțare de aproape 7 milioane de euro (fără TVA).

Sursa: Ziuadevest.ro

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
96 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *