Economic

Despăgubiri record pentru pagube materiale, după incendiul de la Frigoglass. Firma primește 40 de milioane de euro de la compania de asigurări

• Bookmarks: 13


Producătorul de echipamente frigorifice comerciale Frigoglass va primi despăgubiri de peste 40 milioane de euro pentru pagubele materiale suferite în urma incendului de la fabrica din Timișoara de anul trecut, potrivit unui acord încheiat cu firmele asigurătoare, scrie profit.ro.

Valoarea totală a compensației de asigurare pentru daunele materiale provocate de incendiu a fost stabilită la 42 milioane de euro, din care o sumă de 15 milioane de euro a fost plătită în avans către Frigoglass la începutul lunii septembrie. Frigoglass a mai încasat acum o tranșă de 10 milioane de euro, plata restului de 17 milioane de euro fiind condiționată de dovedirea cheltuielilor efective legate de faza de reconstrucție a clădirii fabricii din Timișoara și de achizițiile de echipamente.

Vă reamintim că un incendiu puternic a izbucnit, pe 6 iunie, la hala fabricii Frigoglass situată lângă Timișoara, fiind afectată o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Focul a fost stins după o intervenție de aproximativ 5 ore, nefiind înregistrate victime. Fabrica producea vitrine frigorifice pentru băuturi răcoritoare, având aproximativ 1.000 de angajați. Frigoglass este prezentă pe piața locală și cu o unitate de producție a ambalajelor din plastic, situată în Iași. Frigoglass a reluat parțial activitatea de producție în România după incendiu, în cadrul unei linii de asamblare amplasată într-o hală închiriată din cadrul Platformei Industriale Incontro din Timișoara.

sursa: profit.ro

13 recommended
comments icon0 comments
0 notes
654 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *