În cadrul rubricii „Picătura de istorie”, Aquatim a prezentat informații interesante cu privire la primele ștranduri din Timișoara.
„Un alt loc de agrement deosebit de popular a fost Ștrandul Termal, inaugurat în 1970. Amplasat pe Bulevardul Vasile Pârvan, lângă podul Michelangelo, acesta avea o capacitate de 3.000 de locuri și punea la dispoziția publicului bazine cu apă termală obținută dintr-un foraj și bazine cu apă rece. În incintă se mai găseau și săli de gimnastică și jocuri distractive, precum și spații de sport în aer liber”, a informat Aquatim.
Tot în acea perioadă a început amenajarea Ștrandului Dâmbovița, amplasat pe lacul natural existent, și care avea prevăzută o capacitate de 15.000 de locuri.
„Pe lângă aceste ștranduri, administrate de Grupul Întreprinderilor de Gospodărie Comunală şi Locativă Timiş, au apărut și baze de agrement ale fabricilor. Dintre acestea amintim baza ILSA, cu bazinul inaugurat încă din 1939 și care a acumulat un bogat palmares în sporturile pe apă, precum și ștrandul UMT, baza Textila din Calea Aradului, bazinul din Circumvalațiunii și salba de ștranduri de pe malul canalului Bega, aparținând marilor întreprinderi din oraș”, a transmis Aquatim.