După doi ani de absență, din cauza pandemiei, concursul rustic, deja cu tradiție „Ceaunul gastronomic”, revine în comuna Moravița. Din 15 mai, toți fermierii din comună, pescarii, vânătorii sunt invitați să prepara cel mai gustos ceaun. Aceștia se vor întrece în cele mai diverse rețete, de la cele de vită, porc miel până la preparate din pește spre deliciul gurmanzilor.
„Este un festival gastronomic cu tradiție la noi în comună. Din păcate, a fost întrerupt din cauza pandemiei, dar, acum, revine din 15 mai, de la ora 8:00 dimineața. Toți cei care doresc să participe sunt invitați în incinta căminului din Gaiu Mic. Acolo vo fi aranjate standuri cu ceaune pentru cei care vor să gătească. La final, bucătarii vor fi premiați. Anula cesta, concursul este organizat la Gaiu Mic, dar de la anul urmează Stamora Germane, Moravița și Dejan.”, a declarant primarul comunei Moravița, Răzvan Brăzdău.
Toţi participanții vor primi diplome, însă primele trei locuri vor fi recompensate cu premii.