Spitalul CFR din Timișoara a decis să prezinte o listă a medicamentelor care pot afecta capacitatea de a conduce mașina, dar și care pot pozitiva testul antidrog rapid al Poliției.
„Cu toții suntem conștienți de faptul că a conduce sub influența drogurilor sau a alcoolului este atât ilegal, cât și imoral, deoarece punem în pericol atât viața noastră, cât și pe a celor din jur. Dar, poate nu mulți știu că unele medicamente ce pot fi cumpărate cu sau fără rețetă pot să afecteze capacitatea de a conduce mașina sau utilaje grele (motostivuitor, macara, tractor, etc). De asemenea, sunt anumite categorii de medicamente care pozitivează testul antidrog rapid utilizat de Poliția Română. Testul antidrog rapid din salivă nu este influențat de exemplu, de consumul de: apă, cola, cafea, suc de portocale, ceai, tutun, pastă de dinți, apă de gură, gumă de mestecat”, a explicat Adela Filipescu, farmacist.
În cazul în care vă aflați sub tratament cu astfel de medicamente, reprezentanții Spitalului CFR din Timișoara vă recomandă: să nu întrerupeți tratamentul decât la recomandarea medicului; să folosiți metode de deplasare alternative (familie, prieteni, taxi, transport în comun); să informați medicul dacă serviciul presupune conducerea unui autovehicul sau operarea de utilaje grele.