În premieră, rețete vechi din bucătăria tradițională bănățeană se vor afla în meniurile restaurantelor timișorene pentru a fi oferite turiștilor care ne vizitează destinația. Proiectul ”Gustă diversitatea în grai bănățean” a fost rezlizat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș și Asociația Patronală Horetim.
”Proiectul Gustă diversitatea în grai bănățean este derulat de APDT Timiș în colaborare cu prof. Mărioara Pisat și Asociația Patronală Horetim și cuprinde mai multe componente, între care și realizarea Hărții cu traseul restaurantelor care promovează rețetele din bucătăria tradițională bănățeană, materiale care va conține toate datele de contact necesare pentru turiști, alături de inserarea și promovarea gratuită a afacerilor în platfoma digitală Discover Timiș, dar și tipărirea acestor rețete într-o lucrare bilingvă. Proiectul are scopuri multiple, cele mai importante fiind acelea de a sublinia multiculturalitatea destinației noastre prin intermediul culturii gastronomice a regiunii și de a oferi oamenilor de afaceri din industria Horeca susținere și oportunitatea promovării business-urilor pe care le reprezintă”, a declarant Delia Barbu, director APDT Timiș.
Rețetele propuse de APDT Timiș spre promovare prin intermediul proiectului fac parte dintr-o colecție adunată pe parcursul a 15 ani de prof. Mărioara Pisat, membru în juriul proiectului ”Lada cu zestre” derulat pe întreg teritoriul județului Timiș și susținut de Consiliul Județean Timiș.