Pentru că este o perioadă cu multe restricții, unde este mai potrivit să ne petrecem timpul liber decât în natură, unde suntem cel mai bine feriți? În județele Arad și Timiș sunt multe locuri cu trasee pentru drumeții, centre de echitație şi parcuri de aventură, dar şi zone sălbatice, unde animalele și păsările pot fi observate în mediul lor natural. Şi pentru cei care iubesc aventura sunt nenumărate activități distractive. Domeniul Herneacova are trasee cu diverse grade de dificultate şi pentru adulți şi pentru copii. Iar cei mici n-au timp să se plictisească.
Tot aici poţi învăţa să călăreşti. Cei 18 cai de la centrul de echitaţie sunt tare blânzi. După atâta mişcare, un prânz gustos e tot ce îţi doreşti. Fie la terasa restaurantului, fie în foişoarele sau locurile special amenajate pentru picnic.
Tot în vestul țării se găsește și Lunca Mureşului, la 4 kilometri de Arad. 200 de specii de păsări trăiesc aici, multe protejate. În zonă sunt organizate excursii, iar ghizii ştiu unde să vă ducă pentru a vedea un popândău sau un hârciog în mediul său natural.
Mureșul străbate 88 de kilometri din parcul natural. Pe firul apei sunt peste 40 de insule şi numeroase plaje de nisip.
Parcul național Lunca Mureșului este arie protejată încă din 2004, are o suprafață impresionantă, de peste 17.000 de hectare, și se întinde până la granița cu Ungaria. Dacă iubiți natura, aici puteți vedea cele mai diverse specii de păsări, pești, mamifere sau insecte.
În perioada Rusaliilor, aici poate fi văzut un fenomen foarte rar, Efemeridele, niște insecte care trăiesc o singură zi și care pot fi observate dansând în roiuri deasupra apei, o singură dată pe an. În interiorul parcului se află și cea mai veche mânăstire ortodoxă de la noi, cu activitate monahală continuă, și tot aici există și una dintre puținele mânăstiri sârbești din România. Vestul țării se bucură și de zeci de hectare de viță de vie, cu peisaje de neegalat, aproape în orice anot.
Sursa: Stirileprotv.ro