Administratie

Dominic Fritz regenerează Piața Traian din Timișoara…până în 2028!

• Bookmarks: 10


Piața Traian va fi al doilea centru al Timișoara, susține Dominic Fritz, primarul orașului. A anunțat că a fost lansată licitația pentru obiectivul de investiție „Regenerare urbană – Zona Piața Traian˝.

Spații publice, culturale, verzi, pietonale și pentru biciclete, locuri de recreere și relaxare pentru cetățeni – toate vor fi amenajate în zona Piața Traian. Peisagiști și arhitecți premiați național și internațional vor concepe proiectul, susține primarul Timișoarei, Dominic Fritz:

„La finalul lucrărilor zona Piața Traian va fi un al doilea centru al orașului. Așa cum ne-am angajat în programul de guvernare locală, viziunea este pentru oraș cu mai multe centre. Patru piețe și 12 străzi din zona Traian vor intra într-un amplu proces de reabilitare, care este centrat pe nevoile timișoreanului de spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber, verde, deplasare pietonală și velo, Vor apărea noi spații pietonale, o rețea de piste pentru biciclete, extinderi de zone verzi, refacerea unui fost parc care acum este asfaltat, accesibilizarea întregului spațiu pentru persoane cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, persoane în vârstă, copii)Finanțarea pentru implementarea proiectului de revitalizare a zonei Traian se va face cu fonduri europene. Prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 vor fi finanțate parțial costurile de proiectare și prin Programul Operațional 2021-2027 vor fi finanțate lucrările de execuție.”

Termenul de depunere a ofertelor este 8 noiembrie.

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
272 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.