Administratie

Dominic Fritz: „Timișoara a fost condusă de un țepar notoriu!” Vezi aici de ce face aceste afirmații despre Nicolae Robu

• Bookmarks: 14


Primarul Timișoarei, Dominic Fritz susține că orașul a fost condus de un „țepar notoriu”, adică Nicolae Robu. Potrivit edilului actual, o nouă factură din perioada 2016-2020 a căzut în sarcina administrației sale să o plătească.

Primăria Municipiului Timișoara va fi nevoită să achite Administrației Fondului pentru Mediu o factură de 4,3 milioane de lei pentru raportarea greșită a cantităților de deșeuri, în perioada 2016-2020.

Un control realizat în ultimele luni de inspectorii AFM a constatat diferențe masive între cantitățile de deșeuri declarate de municipalitate ca fiind depozitate/reciclate în perioada 2016-2020 și cantitățile reale depozitate/reciclate. 

Potrivit unui comunicat al Primăriei Timișoara, în perioada amintită, municipalitatea a declarat 131.000 de tone de deșeuri valorificate prin reciclare, însă inspectorii au constatat că această cantitate reală este de 30.000 de tone. Totodată, în perioada 2016-2020, municipalitatea a declarat că au fost depozitate aproape 527.000 de tone de deșeuri, însă în realitate această cantitate era de 612.000 de tone.

Față de obligațiile de plată declarate de municipalitate, care s-au ridicat la 7,5 milioane de lei în perioada 2016-2020, inspectorii au stabilit o obligație reală de plată de 11,8 milioane de lei, rezultând o diferență de plată de 4,3 milioane de lei, care trebuie achitată acum.  

„Pe lângă gazul consumat în 2014, acum avem de plătit și minciuna că am fi reciclat mai mult decât în realitate. Timișoara, din păcate, a fost condusă de un țepar notoriu. Condamn ferm acest tip de a face administrație, în care se aruncă în viitor plăți curente, din motive politicianiste. Plătim azi aproape 4,3 milioane de lei pentru gunoiul băgat sub preș, la propriu, în anii 2016-2020. Nu doar că suntem buni de plată acum, am și ratat ani întregi pentru a pune la punct sistemul de valorificare a deșeurilor din Timișoara. Lucrăm cu toate firmele de salubrizare pentru a îmbunătăți serviciile de colectare și reciclare a deșeurilor. Întărim controlul Primăriei asupra trasabilității deșeurilor ca să declarăm realitatea reciclării, nu povești”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

14 recommended
comments icon0 comments
0 notes
256 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.