Cultura

După opt ani la cârma Muzeului Satului Bănățean din Timișoara, Dan Radosav a demisionat

• Bookmarks: 5


Manager al Muzeului Satului Bănățean din Timișoara din 2014, Dan Radosav a anunțat miercuri, 21 septembrie, că pleacă de la conducerea instituției de cultură. Nu explică motivele pentru decizie, în postarea pe care a făcut-o pe pagina de socializare.

Dan Radosav a preluat cârma Muzeului Satului Bănățean în 2014, de la Claudiu Ilaș, în prezent manager al Muzeului Național al Banatului. La momentul respectiv au făcut rocadă, Radosav aflându-se la conducerea MNaB.

„Adio, mândru MUZEU al Satului Bănățean!

Munca mea de slujbaș al Muzeului Satului Bănățean Timișoara s-a încheiat astăzi. În cei opt ani petrecuți împreună, am avut satisfacții nenumărate. Spun asta pentru că acum voi vorbi doar despre frumos. Nu am pretenția unei estetici reușite a frumosului, dar sigur nu voi promova o estetică ironică a urâtului.

Nenumăratele satisfacții nu ar fi fost posibile fără implicarea și sprijinul oamenilor. A oamenilor vii, cu suflete curate și cu dragoste nemăsurată și nemăsurabilă față de semenii lor și față de ceea ce reprezintă o instituție de cultură, în speță un muzeu.

Pentru că am avut norocul să am alături mulți asemenea oameni, simt nevoia să le și mulțumesc.

Așa că, încep cu cei mai apropiați, colegii mei, cărora țin să le mulțumesc din suflet pentru felul în care am colaborat în această perioadă, grație cărora Muzeul Satului Bănățean Timișoara a ieșit de multă vreme în lume și nu oricum, ci la superlativ.

Apoi, le mulțumesc ziariștilor care au promovat mereu muzeul nostru.

Le mai mulțumesc tuturor colaboratorilor și partenerilor muzeului.

Nu în ultimul rând, le mulțumesc celor care ne-au vizitat, ne-au lăudat sau criticat.

Viață lungă, Muzeule al Satului Bănățean!”, a scris Radosav pe pragina de Facebook.

Mesajele de felicitare au curs, însă nu de la vreun reprezentant a actualei conduceri a Consiliului Județean Timiș. Surse spun că relația dintre fostul manager al Muzeului Satului Bănățean și vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș, sub coordonarea căruia se află MSB, nu a fost una foarte bună.

După cum tocmai Radosav a precizat: „(…)acum voi vorbi doar despre frumos.”, este foarte probabil ca în viitorul nu foarte îndepărtat să fie făcut public adevăratul motiv pentru care Radosav a demisionat.

sursa foto: Facebook/Dan Radosav

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
38 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.