Educație

E oficial! Educație sexuală în școli!

• Bookmarks: 21


Potrivit unui anunț al premierului Florin Cîțu, educația sexuală va fi introdusă în școală într-un curs de „educație pentru viață”. Se întâmplă de anul viitor, iar părinții care nu sunt de acord își pot retrage copiii, la fel ca la orele de religie.


Anunțul vine după ce Senatul a respins solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii și a votat-o în forma veche, în care participarea copiilor la ore de educație sexuală este condiționată de acordul scris al părintelui.


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că este nevoie de educație sexuală în școli, „pentru că nivelul de informare pe acest subiect e foarte scăzut și pentru că numărul mamelor tinere e foarte mare”.


„Educația sexuală e foarte importantă și trebuie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă, aceasta va fi propunerea ministerului Educației: toți elevii se înscriu la o disciplină care să conțină elemente de educație sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor celor pentru care părinții nu sunt de acord. A același principiu aplicat la ora de religie”, a spus Cîmpeanu.


El a reacționat și la un comunicat al Patriarhiei, care se pronunță împotriva educației sexuale predate la școală.


„Răspund ce am răspuns și până acum. Educația sexuală e o componentă a educației pentru viață. Poate fi făcută cu acordul părinților. Când nu sunt de acord, își pot retrage copilul. E vorba și de sistemul de notare. Dacă ai posibilitatea să te retragi, ai statut diferit față de limba română, de unde nu te poți retrage. De aceea trebuie abordare specifică și care să țină seama de mecanismele din educație”, a spus el.


sursa: digi24.ro

21 recommended
comments icon0 comments
0 notes
404 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *