Sanatate

Echipamente moderne, cumpărate din donații, au ajuns la Spitalul de Copii din Timișoara

• Bookmarks: 2


Mai multe șanse la viață pentru copiii din zona de vest a țării care ajung la Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara. Unitatea medicală a primit mai multe echipamente medicale de ultimă generație, care au fost cumpărate din donații.

Este vorba de un analizor, un ecograf portabil, un monitor și perfuzomate. Toate acestea au fost donate Spitalului „Louis Țurcanu” din Timișoara de către Organizația Salvați Copiii România.

Pe parcursul anului beneficiază de ecografie (abdominală, transfontanelară, de șold, ganglionară, plămân etc.) aproximativ 3.000 de pacienți de vârste diferite, de la o zi la 18 ani. Ecograful donat de Salvați Copiii este de o deosebită importanță, datorită acurateței structurale. Foarte importantă este și inițierea ecografiei cu substanță de contrast în patologia nefrologică, scăzând necesitatea iradierii pacienților pentru stabilirea diagnosticului pozitiv în patologia malformativă. De asemenea, analizorul de toxicologie folosit în urgențe depistează substanțele care sunt implicate în principalele intoxicații voluntare ale adolescenților, totul în contextul apariției unor noi situații în contextul pandemic, ele cuprind desigur și intoxicațiile cu substanțe de abuz denumite clasic droguri”, a declarat medicul Mihai Gafencu, de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

În total, Organizația Salvați Copiii România anunță că a finalizat recent un proiect important în cadrul căruia șase spitale și secții de pediatrie din România, printre care și unitatea medicală din Timișoara, au fost dotate cu echipamente moderne. Investiția se ridică la 300.000 euro.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
41 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.