Cultura

Expoziție inedită la Timișoara, intitulată „Fake News”

• Bookmarks: 1


La Timișoara va putea fi admirată o expoziție inedită.

 

Aceasta este intitulată „Fake News: art, fiction, mensonge” și va avea loc la Faber, începând din 27 ianuarie. Evenimentul este organizat de Institutul Francez din România la Timișoara.

Cu toții suntem spectatori sau chiar actori în propagarea informațiilor false prin Facebook, Twitter, Instagram și multe alte platforme sociale. Expoziția Fake news : art, fiction, mensonge explorează și descifrează mecanismele de creare și difuzare a informațiilor false și își propune să găsească metode prin care să stopeze propagarea acestora. „Fake news : art, fiction, mensonge” este o expoziție inedită care reunește lucrări ale unor artiști francezi și internaționali care trag un semnal de alarmă și pun la îndoială diseminarea informațiilor false într-o lume hiperconectată, dar care ne distruge spiritul critic. Această expoziție propune o călătorie artistică și educativă, între realitate, interpretare și percepție, pentru a înțelege și a descifra mecanica a ceea ce înseamnă fake news”, transmite Institutul Francez din Timișoara.

Expoziția va fi deschisă vineri, 27 ianuarie, de la ora 18.00 la Faber, printr-un dialog pe tema fake news între Marc Semo, jurnalist Le Monde și Robert Schwartz, jurnalist Deutsche Welle. Discuția va fi moderată de profesorul Marcel Tolcea. Intrarea la eveniment este liberă. Dezbaterea se va desfășura în limba franceză, cu traducere în limba română.

Tot vineri dimineața, de la ora 11.00, jurnalistul Marc Semo este invitat la o discuție cu elevii Liceului Teoretic „Jean Louis Calderon”. Discuția va avea loc în incinta unității de învățământ, pe Str. Johann Heinrich Pestalozzi, nr. 14.

comments icon0 comments
0 notes
40 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *