Cultura

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului organizează un atelier de film dedicat tinerilor din Timișoara

• Bookmarks: 1


One World Romania – Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului organizează Point & Shoot, un atelier de film documentar dedicat tinerilor din Timișoara, cu vârstele cuprinse între 14 și 19 ani.

Atelierul va dura 5 zile și se va desfășura în perioada 5-9 octombrie 2022, la Sala StudioArt, Str. Episcop Augustin Pacha, nr. 8.

Atelierul va fi coordonat de doi cineaști români care lucrează în domeniul cinematografiei: Cristina Haneș și Dragoș Hanciu.

Atelierul de film documentar își propune să ofere tinerilor o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Atelierul se concentrează pe reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale, printr-o serie de exerciții de filmare pe teren și de montaj care mai apoi sunt puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic.

Cum să aplici la atelier

În vederea selecției, vă invităm pe cei interesați să completați formularul de mai jos.

Nu există taxă de înscriere sau de participare.

Alte detalii despre participarea la atelier

Pe parcursul celor 5 zile de atelier, exercițiile de filmare vor fi realizate cu telefonul mobil sau cu camerele de filmat ale participanților, dacă aceștia le dețin, iar cele de montaj pe laptop-uri participanților. În cazul în care participanții nu dețin aceste echipamente, organizatorii le vor asigura.

În urma selecției, participanții trebuie să confirme că sunt disponibili în perioada de desfășurare pentru un program intensiv care va începe în fiecare zi la ora 10 și se va termina la ora 19, cu o pauză de masă de o oră. Masa de prânz va fi asigurată de către organizatori pe toată durata atelierului.

Participanții cu vârste sub 18 ani trebuie să pună la dispoziția organizatorilor o declarație semnată de un părinte/tutore legal prin care aceasta/acesta își dă acordul ca minorul selecționat să participe la programul educațional. De asemenea, cei selecționați vor primi o scutire scrisă sau/și după caz, telefonică pentru a le permite să lipsească motivat de la cursuri. Mai multe detalii găsiți aici.

Proiectul „Filmul documentar și drepturile omului: One World Romania la Timișoara” este co-finanțat de Centrul de Proiecte Timișoara.

comments icon0 comments
0 notes
22 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.