Eveniment

Firma care a fost sancționată pentru că a aruncat resturi din construcții și menajere pe zeci de metri pătrați, a mai luat o sancțiune pentru ca nu a curățat locul complet

• Bookmarks: 2


Polițiștii locali au efectuat verificări, în cursul zilei de astăzi, pe str. Ovidiu Balea, unde, în urmă cu două săptămâni, a fost descoperită o groapă amenajată în scopul depozitării și îngropării deșeurilor. La momentul acțiunii a fost aplicată o sancțiune de 40.000 de lei unui dezvoltator imobiliar ale cărui deșeuri au fost transportate neautorizat pe terenul respectiv.

„La verificările ulterioare, firma care a transportat deșeurile și care deține terenul a fost sancționată cu două amenzi în valoare de 70.000 și 60.000 de lei. Totodată, s-a dispus ca măsură complementară ecologizarea terenului și prezentarea documentelor justificative din care să rezulte trasabilitatea deșeurilor obținute în urma activităților de ecologizare, în termen de 15 zile. La termenul de azi, s-a constatat că doar o parte din deșeuri a fost ridicată și predată unor agenți economici autorizați, dar o cantitate însemnată a rămas în locația respectivă, motiv pentru care s-a aplicat o nouă sancțiune în valoare de 50.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului”, potrivit oamenilor legii.

Verificările vor continua și zilele următoare pentru a se stabili dacă deșeurile vor fi ridicate în totalitate.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
98 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.