Administratie

Fritz, apel la europeni să voteze aderarea României la Schengen

• Bookmarks: 5


Dominic Fritz a făcut un apel la cetățenii țărilor europene să susțină aderarea României la spațiul Schengen.

Așadar, primarul Timișoarei s-a filmat în Piața Unirii, în timp ce vorbește în limba engleză despre importanța acestui pas.

Acum doi ani, Timișoara a dărâmat o barieră și m-a ales primar al ei, un cetățean al UE fără cetățenie română. Acum este rândul Europei să doboare bariera Schengen. Pe 8 decembrie, UE va vota dacă România va intra în spațiul Schengen. Aproape toate țările UE și-au exprimat sprijinul, dar guvernele Suediei, Austriei și Olandei încă blochează decizia. Este timpul ca Europa să devină una. Românii nu sunt europeni de mâna a doua”, a afirmat edilul-șef.

Dominic Fritz a mai precizat că dacă România va fi acceptată în spațiul Schengen, turiștii nu vor mai fi nevoiți să prezinte actele la vamă în anul 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Vă rog să spuneți guvernului dumneavoastră că susțineți o singură Europă și aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen. Vă rog să distribuiți acest mesaj pentru ca anul viitor să vă putem întâmpina în Timișoara, Capitala Europeană a Culturii 2023, fără a fi necesar să vă prezentați actul de identitate la graniță”, a adăugat primarul Timișoarei.

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
62 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *